Snapsloggbok

Produktbeskrivning


Det är guld värt att veta var porskottar, lingon och hallon plockades innan de försiktigt lades ner i brännvinet för att dra och lämna kvar smaken av skog, vår, beska, sommar och minnen till höstens dunkla kvällars middagar. Därför har vi tagit fram en praktisk loggbok där varje snaps får ett eget uppslag där man fyller i var råvaran plockades, när den lades att dra, datum för filterering och hur lång tid lagringen pågått. Plats för kommentarer vid varje provsmakning och vad gästerna sa som fick förmånen att smaka de kärleksfullt hanterade dropparna.

 

När jag på 80-talet började krydda min egen snaps följde jag recepten till punkt och pricka. Efterhand växte nyfikenheten och jag började experimentera och prova egna recept och blanda växter som jag tänkte kunde passa bra tillsammans. 

Jag började skriva min egen loggbok och har genom decennierna fått en gedigen kunskap om vilka av mina recept som fått mest uppskattning vid provsmakningar och middagsbord. Det råder heller ingen tvekan om att många av mina snapsar är bättre än vad som kan köpas färdigt på flaska.

Brännvinet började drickas i de arabiska länderna på 800-talet och kom till Sverige via Ryssland och troligen Finland. Snaps nämns i skrifter från 1400-talet men först under nästa århundrade lärde sig svenskarna och danskarna att tillverka snaps.

Historien är lång och det är dags för ett nytt kapitel i snapsens historia – att utveckla egen årgångssnaps med naturens smaker och dricka i små glas, rumstempererad till väl vald mat året runt.

Jag önskar dig lycka till på vandringen!

Ur förordet av Bue Nordström, grundare av Kroppefjäll snaps

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.