Välkommen till vernissage i Bengtsfors konsthall den 25 augusti klockan 15.00 för Elisabeth Wennbergs utställning ODE TILL POETEN BUE NORDSTRÖM. Samarbetet mellan Elisabeth och Bue började i samband med pandemin för att skapa kreativt ljus i isoleringen. Elisabeth skickade bilder som Bue skrev dikter till - ett öppet och fritt samarbete som utgick från lusten att skapa och ha roligt.

På utställningen visas Elisabeths verk i olika tekniker, från stora oljemålningar till mindre tryck. Bues dikter ställs ut i glasmontrar med frimärken föreställande verket dikten hör samman med.  

Elisabeth Wennberg har sin atelje i Linheden, utanför Åmål och är medlem i Dalslands konstnärsförbund. Här kan du läsa om hennes många utställningar och konstnärsskap Dalslands konstnärsförbund/Elisabeth Wennberg och Svenska konstnärer / Elisabeth Wennberg. 

Bue Nordström debuterade i Danmark 1980 och där han har givit ut 13 diktsamlingar. År 2000 flyttade han till Sverige och har i sitt nya hemland tidigare givit ut bl a den prosalyriska Sagor för nära kvällar i samarbete med grafikern Helena Bergenrud och lyrik-cd:n Replica Arcipelagoi samarbete med kompositören Dag Rosenqvist. 2016 gav han ut fackboken Lecture notes – en liten handbok om trolleri, med samlade erfarenheterna från tiden som professionell trollkonstnär i Danmark, innan arbetet som bokhandlare blev vardag fram till att han slutade på Göteborgs Konstmuseum 2017. Bue Nordström grundade tillsammans med Kerstin Aronsson förlaget och kulturbolaget Dalsland Explorer 2018 och är bosatt i Järbo.

Varmt välkomna!

 

  

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.